Онлайн зустріч представників Центру та ГО «Асоціація індійських фармацевтичних виробників» (IPMA)

Онлайн зустріч представників Центру та ГО «Асоціація індійських фармацевтичних виробників» (IPMA)

3 квітня 2020 року відбулась онлайн конференція з представниками ГО «Асоціація індійських фармацевтичних виробників» (IPMA) щодо процедурних питань тимчасового порядку подачі матеріалів реєстраційного досьє, питань проведення експертизи в умовах карантинного режиму з метою не розповсюдження епідемії вірусу COVID-19 та щодо заходів вжитих Центром.

 

Представники IPMA виступили з привітальним словом.

 

Директор Центру Думенко Т.М. представила порядок забезпечення карантинних заходів в приміщенні Центру та організації роботи «Єдиного вікна МОЗ» та Сервісного центру під час карантину для забезпечення безпеки співробітників та безперебійної роботи експертів Центру, розгляду документів, що надають заявники на період дії карантину з метою профілактичних та протиепідемічних заходів, тощо.

 

Заступник директора з питань реєстрації Кузьменко К.О. доповів про законодавчі зміни, а саме: Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби COVID-19» від 20.03.2020 № 539-ІХ в частині терміну експертизи матеріалів реєстраційного досьє лікарських засобів   для лікування COVID-19, а також, зміни до Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення, які знаходяться на розгляді в МОЗ України.

 

Впродовж конференції були оброворені питання щодо реєстрації лікарських засобів для лікування COVID-19, а саме приоритетного розгляду матеріалів реєстраційного досьє на такі лікарські засоби з метою забезпечення швидкого доступу до них. Правові та фінансові питання, проблеми та шляхи їх вирішення під час карантину. Також було зазначено гостру необхідність впровадження eSubmission для більш оперативної взаємодії між Центром та заявниками.

 

Центр й надалі буде оперативно інформувати всіх зацікавлених сторін важливою актуальною інформацією щодо організації своєї роботи та можливих змін реєстраційних процедур.

 

Джерело: ДЕЦ МОЗ України